בין אם שמתם לב ובין אם לא, יצא לאחרונה קמפיין של משרד התמ”ת שמדבר על תאונות באתרי בנייה ועל כך שאנשים נופלים מפיגומים ומגבהים גדולים ונפגעים או חמור יותר, נהרגים. כפי שמוצג בפרסומת, אין יותר נורא מאב שלא חוזר הביתה מהעבודה בגלל חוסר זהירות מינימאלי.
זוהי גם הסיבה שבגללה משרד בתמ”ת מכריח כל מי שמוגדר כעובד גובה לעבור הדרכת גובה אחת לשנה. אז מי בעצם מוגדר כעובד גובה? למען האמת, כל מי שעובד באופן קבוע בגובה של מעל 2 מטר מעל פני האדמה מוגדר כעובד גובה. כאשר מנסחים את ההגדרה בצורה כזו, ניתן להבין כי ישנם המון תחומים בהם אנשים עובדים בגובה וזקוקים לאישור על מנת לעשות זאת. עבודות גובה יכולות לכלול כל דבר מניקוי חלונות, התקנה של רשתות הרחקת יונים, ריצוף חיצוני של בניין וכמובן עבודה על פיגומי בניין.
אחד מן העקרונות החשובים ביותר בכל הנוגע לעבודה בגובה הוא התקנת קווי חיים. קווי חיים הם למעשה כבלים מפלדה או כבלים סינטטיים שמותקנים בצורה התואמת לאופי העבודה בגובה. בצורה זו ובנוסף לציוד מגן נוסף שבו משתמש אותו עובד גובה יש באפשרות העובד לעבוד בביטחון רב יותר. התקנה של מערכת קווי חיים מבוצעת בהתאם לדרישות כל עבודה ובהתאם למקום בו עתידה להתבצע העבודה. עצם השימוש בקווי חיים נתן לעובדים בגובה אפשרות לעבוד גם בחללים פתוחים וחללים בהם סכנת הנפילה היא גבוהה, כל זאת על ידי שימוש והתקנה נכונה.
העובדה כי משרד התמ”ת החל לחייב את אותם אנשים העובדים בגובה לעבור הדרכות תקופתיות מראה על כך כי גם בדרגים הגבוהים הבינו את הסכנה הרבה הטמונה בעבודה בגבהים אך עם זאת את נחיצותה. ישנן מספר חברות בארץ שיכולות להעביר הדרכות גובה וכמובן לעזור ולהתקין קווי חיים על פי דרישת העבודה. שמירה על בטיחות, הבנה של הפרטים המועברים במהלך ההדרכה ושימוש בציוד מגן טוב ואיכותי הם הדברים בהם אנחנו מחויבים לנקוט כאשר אנחנו עובדים בגובה. על מנת להגן על חיינו.