
אם תערכו מראש תוכלו בהחלט להגיע לחג הפסח מאורגנים, מוכנים ובכוחות מחודשים.
הקונוטציה הראשונית של חג הפסח הינה בהכנות הכוללות רשימת קניות ארוכה, מתנות לפסח, ארגון הבית והמשפחה, ולקינוח בנקיונות הבלתי פוסקים המלווים בחוסר שעות שינה ובידיים צרובות מאקונומיקה, סוג של הזדהות עם עבדות מצרים..
אם לא מתארגנים ומסתכלים על הדברים נכון מפספסים את הזדמנות הפז שהחג הזה מאפשר לנו: התחדשות, ארגון הבית ועל הדרך גם ארגון הנפש.
כיצד נערך נכון לחג הפסח ?
נתחיל בארגון חודש – חודשיים מראש. ההערכות מראש תמנע בוודאות את המתח שמלווה ברוב המקרים את בתי ישראל בסמיכות לבוא החג.
הארגון יכלול תכנון נכון של סדר ונקיונות לפי לו”ז מדוייק כמו כן לו”ז מסודר של מועדי עריכת קניות כך שהמטלות תתפרסנה על פני מספר ימים ולאו דווקא על השבוע שקודם לכניסת החג..
אז הנה מספר טיפים שיקלו על ההתארגנות לחג:
1. התחילו את הנקיונות כחודשיים לפני החג. כל יום שישי במשך החודש שלפני החג יוקדש לנקיונות פסח בנוסף לניקוי השוטף של הבית. תוכלו להתחיל לנקות אמבטיות, חדרי שינה, חדרי ארונות, כל אותם מקומות שישמרו מפני כניסת חמץ עד לבוא החג. שבועיים לפני החג ערכו את כל הקניות הנדרשות ושבוע לפני החג יעשו הנקיונות הקריטיות של המטבח, הסלון וכל האיזורים החשופים לחמץ באופן שוטף.
2. אל תשאו באחריות ההתארגנות לחג לבדכם ושתפו גם את הילדים בהכנות הנדרשות: הסבירו לילדכם את המשמעות של אי אכילת חמץ באיזורים שכבר נוקו לקראת החג, אם הם בוגרים דיו העזרו בהם לניקוי חדריהם ואיזורים אחרים בבית. גייסו את כל בני המשפחה למבצע משפחתי כך שכל אחד יבין את המשמעות וירגיש חלק חיוני בהכנת הבית לקראת חג הפסח וחשוב שההכנות יתבצעו ברוח טובה ולא יתקבלו כנטל או כעול על הילדים. עם כמה שזה נראה בלתי אפשרי , זה כן! גיבוש אמיתי של בני הבית יוביל לשיתוף פעולה מירבי ואף מהנה בהכנות.
3. נצלו תקופה זו לסידור הארונות באופן כזה שבגדים שלא לבשתם במשך השנתיים האחרונות סביר להניח שתופסים מקום מיותר בארון ואולי כדאי לשקול תרומתם לאנשים שבטח צריכים אותם יותר מהארון.
4. את התפריט לארוחת החג תכננו מבעוד מועד, תכננו גם את התפריט למשך כל תקופת החג. הצמדו לרשימת הקניות של שנה שעברה והפיקו לקחים בהתאם להנסויות קודמות שלכם בכל הנוגע לכמויות על מנת שלא תמצאו עצמכם צורכים מצות גם בראש השנה..
5. הפסיקו לקנות חמץ כחודשיים לפני החג ובמהלך חודשיים אלו נסו לצרוך את כל החמץ בבית, קנו פסטה רק אם ממש אין ברירה.
6. שתפו את ילדכם בסיפורי פסח כחודש לפני החג על מנת שאלו לא יאבדו סבלנותם בליל הסדר.