בשלב מסוים של חיי הכיור הוא עשוי להיסתם, אם מדובר רק בסתימת כיור ולא מסתמנת בעיה בכיורים אחרים או באסלות, אז ככל הנראה מדובר בתקלה מקומית בכיור הספציפי ולא בקו האינסטלציה הראשי של ביתך. במאמר אשר לפניך נדון בשימוש הנכון במשאבה הנכונה ומה כדאי לעשות אם מדובר בסתימה עיקשת המסרבת להשתחרר..
רוב סתימות הכיור נגרמות עקב הצטברות של פסולת כגון שאריות סבון, שיער ואבנית. אם בבעלותך צינורות מתכת המלצתנו הינה להרתיח מים היטב ולשפוך אותם לכיור (לא מדובר במי ברז חמים אלא במים אשר הורתחו בקומקום), שים לב לא לשפוך את המים החמים על כיור הפורצלן אלא ישירות למרזב.
פיתרון זה אינו ישים אם הצינורות עשויים מפלסטיק, מים חמים מדי יכולים לנתק את חיבורי הצנרת.
מרתיחים גלון מים חמים בסיר הגדול ביותר שברשותכם, נושאים אותו לכיוון הכיור הסתום ושופכים באיטיות את המים הרותחים לתוך המרזב, אם הסתימה טרם השתחררה השלב הבא הינו להמתין שמערכת הצינורות תתקרר (ניתן לקרר באמצעות שפיכת מים קרים) ולאחר מכן להעזר במשאבה.
על מנת לשחרר סתימה בכיור יש להשתמש בפומפה המותאמת לכיורים. אטום את היציאה העליונה בכיור (אם קיימת יציאה כזו) באמצעות דבק נייר עמיד במים. ממלאים את הכיור עד למחציתו ממקמים את הפומפה על פתח יציאת המים, מוודאים כי ההפומפה מהודקת היטב למשטח הכיור, כעת באמצעות דחיפות ומשיכות מנסים לשחרר את הסתימה. אם הסתימה שוחררה מה טוב, ניתן להסיר את נייר הדבק ולאפשר למים לרדת דרך חור הניקוז.
אם גם פיתרון זה לא עזר השלב הבא בנסיון לטפל בסתימה הינו להעזר באינסטלטור לטובת פתרון הבעיה, יש הסבורים כי ניתן באמצעות חומרים כימיים לטפל בסתימות אך חומרים אלו אינם יעילים אם מדובר בסתימה עיקשת וגם אינם ידידותיים לסביבה..