
אנשים המתגוררים בקומה אחרונה מתחת לגג או כאלו הגרים בבית חד קומתי, יודעים שכדי לזכות לחורף יבש בלי גשמים בבית חובה לבצע איטום גגות מקצועי. ישנם כמה וכמה שיטות לביצוע האיטום. ננסה לסייע לכם להגיע להחלטה נבונה ונכונה על ידי פירוט של האפשרויות השונות. כמובן שלכל אחת מהן מעלות לצד החסרונות שבהן.
במאמר הבא אנו מציגים לכם שיטות איטום שונות שנכתבו ע”י ליאן איטום גגות | פורסם 21/07/16
איטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות
יריעות ביטומניות הינן יריעות בעובי של כחמישה ס”מ שמכילות ביוטמנים שהם חומרי איטום מעולים שמסוגלים לחסום כל דליפה ורטיבות. שיטה זו נפוצה מאוד. הביטומן הינו חומר אוטם שמאפשר גם את הדבקת היריעות לגג תוך איטום מוחלט ומושלם של הגג מפני חדירה של מים. לאחר שמדביקים את היריעה מלחימים את היריעה לגג באמצעות להבת גז. לפני שפורשים את היריעות הללו יש לוודא שמשטח הגג חלק לגמרי ללא גבשושיות סדקים או חריצים. יש לוודא שאין פסולת בניין, מסמרים פיסות עץ וכו’. זפת חמה יכולה להיות בסיס טוב ליריעות הביטומניות.

איטום גגות באמצעות זיפות
הזפת החמה הייתה השיטה הנפוצה לפני שהיריעות הביטומניות כבשו את שוק האיטום. כדאי לדעת שניתן לבצע את האיטום באמצעות זפת ולהשיג את אותה רמה של איטום בדומה לאיטום באמצעות יריעות. חשוב להשתמש בזפת תקנית וללוות את האיטום בהלבנה של הגג. איטום שייעשה על פי הכללים יהיה עמיד למשך שנים.
ישנן כמה שיטות לביצוע הזיפות ובכל שיטה שבוחרים חשוב להקפיד שהגג יהיה חלק ונקי לגמרי מכל פסולת ואבק, לפני הזיפות יש למרוח שכבת בסיס ביוטמנית חומר זה נקרא פלינקוט, לאחר שהחומר הזה מתייבש מבצעים תיקונים נדרשים בגג, איטום סדקים או חורים אחרים בגג, לאחר מכן מזפתים את כל נקודות החיבור שבין הרצפה והקירות משום שמקומות אלו רגישים במיוחד לרטיבות בגלל גלישת המים. לאחר האיטום מבצעים את זיפות הגג כולו, לאחר מכן מלבינים את הגג באמצעות סיד שאותו מדללים במים בשילוב עם דבק אקרילי. חשוב לבצע את ההלבנה רק לאחר שהזפת קרה משום שאם מבצעים את ההלבנה על גבי זפת חמה גם אם היא חמה בגלל השמש עלולים להיווצר סדקים רבים בסיד וההלבנה לא תהיה אפקטיבית.

בידוד הפוך
קיימת שיטה נוספת של איטום הגגות, זהו יישום השכבה של הבידוד מעל שכבת האיטום ולא מתחתיה. זה יוצר בידוד יעיל וטוב באופן משמעותי. אך לשיטה זו ישנם גם חסרונות. החיסרון הבולט הוא שכאשר נפגעת שכבת האיטום יש להסיר את כל השכבה המבודדת לטפל שוב בשכבת האיטום ואז ליישם שוב את שכבת הבידוד וזהו תהליך לא ממש קל ולא זול.
אז לפני שאתם בוחרים בשיטה לביצוע איטום הגג בדקו את האפשרויות השונות ובחרו את האופן שהכי יתאים לגג שלכם. והעיקר – שיהיה לכם חורף בריא שמח ו – יבש!